De omgeving is vol op in ontwikkeling

De toekomst biedt – met de ontwikkelingen op de Piekstraat, het Hunter Douglas terrein en Feyenoord City – veel perspectief als je op de Piekstraat woont. Je kunt de stad straks vanuit je nieuwe woning zien groeien!

Westzijde Piekstraat

Voor de westzijde van de Piekstraat ligt de ambitie om, bovenop de 142 woningen van dit project, nog zo’n 800 woningen te realiseren: ‘een stedelijk woon-werk gebied met behoud van de huidige identiteit en werkgelegenheid’.

De gemeente Rotterdam wil circa 800 woningen laten ontwikkelen aan de westzijde van de Piekstraat. Het uitgangspunt is om nieuwbouw te combineren met de herontwikkeling van bestaande karakteristieke gebouwen. Naast wonen, is er ruimte voor kleine bedrijvigheid en zal de omgeving een hoogwaardige groene invulling krijgen.

De uitgangspunten zijn vastgelegd in een ambitiedocument dat de grondeigenaren van de Piekstraat en de gemeente Rotterdam samen hebben opgesteld. 

Lees meer over de ambitie

Hunter Douglas met kraan aan de Piekstraat in kleur

Hunter Douglas terrein

Het is inmiddels bekend gemaakt dat Hunter Douglas, die voorheen o.a. Luxaflex produceerde op hun terrein aan de Maas, de locatie gaat verlaten. Hiermee raakt de ontwikkeling van de Piekstraat in een stroomversnelling en komt er nog meer ruimte vrij voor een nieuwe woonwijk aan het water. Het moet een wijk worden met een sterk, industrieel karakter. Er wordt op dit moment gewerkt aan een ambitiedocument voor het terrein van Hunter Douglas, dat aansluit op de eerdere plannen voor de westzijde van de Piekstraat. Bij de ontwikkeling is het vooral belangrijk om het DNA van het gebied te behouden. Volgens het stedenbouwkundig plan blijven de industriële panden grotendeels behouden, een aantal fabriekspanden krijgt een monumentale status. Verder is er ruimte voor vele honderden woningen en bijvoorbeeld creatieve bedrijven.

‘Het is de bedoeling dat het echt een stedelijk gebied wordt dat zich opent naar het water.’

Lees het nieuwsartikel

Ontwikkeling Feyenoord City

Op loopafstand van de Piekstraat verrijst straks Feyenoord City, een levendige ontwikkeling op Rotterdam-Zuid dat ook zonder nieuw stadion zijn doorgang zal vinden. Het eerste deelplan van Feyenoord City, nieuwbouwproject Imagine is zelfs al gerealiseerd.

Feyenoord City geeft een enorme kwaliteitsimpuls aan het totale gebied. Nieuwe woontorens, winkels, horeca, scholen, zorgvoorzieningen en een bioscoop zorgen voor een spectaculaire impuls aan de omgeving van de Piekstraat. Er zijn plannen voor veel groene publieke ruimte en een wandelpromenade langs het water. Het aanpakken van de verbindingswegen, waaronder de realisatie van een nieuwe stadsbrug, en de OV verbinding vormen ook een belangrijk uitgangspunt in de ontwikkeling van Feyenoord City. 

Het is vanaf de Piekstraat nog geen 5 minuten lopen naar het dichtsbijzijnde deelplan van Feyenoord City: het Mallegatpark.

Ontdek de gebiedsontwikkeling Feyenoord City

Feyenoord City verrijst straks op steenworp afstand