luchtfoto Feijenoord met aanduiding waar het project Piekstraat ligt

Ontdek de Piekstraat

 

De Piekstraat ligt op ‘Het eiland van Feijenoord’, een gebied in Rotterdam-Zuid dat zelfs door Rotterdammers nog niet ontdekt is. Het ligt off route en wordt nauwelijks bewoond. Zo’n plek waar je niet komt, als je er niet hoeft te zijn. Maar dat gaat veranderen. Want op de kop van het eiland, direct aan de rivier, wordt de Piekstraat gebouwd. Een woontoren van 73 meter hoog met 142 eigenzinnige loftwoningen, op misschien wel de stoerste plek van de stad. Omringd door water en industrie, met een verbluffend, ander uitzicht op de skyline. Een plek die barst van de potentie, als je er oog voor hebt. Op loopafstand van de Piekstraat verrijst straks Feyenoord City, dat met nieuwe voorzieningen een spectaculaire impuls zal geven aan de omgeving van de Piekstraat.

Niet alleen de omgeving is rauw en ongepolijst. De toren zelf is dat ook. De robuuste vorm weerspiegelt de industriële sfeer van het eiland. En ook de 142 loftwoningen zijn stoer, en toch luxe en verfijnd. Elke woning is anders, maar ze hebben één ding gemeen: een fenomenaal uitzicht over de stad of over het water.

hotspots Piekstraat

Centraal in de stad

 

Wie de kaart erbij pakt, ziet hoe verrassend centraal de Piekstraat ligt in de stad. Het is slechts tien minuten fietsen naar de Binnenrotte, de ‘middenstip’ van Rotterdam. Nog sneller ben je in Katendrecht, dat andere schiereiland, met al zijn restaurants en terrassen. Het veerpontje, waar je fiets ook op mag, vaart drie keer per uur van de Piekstraat naar Kralingen.

Wie de stad uit wil, rijdt vanaf de Piekstraat in 10 minuten naar de Ring. Naar treinstation Rotterdam-Zuid is het 5 minuten lopen. Nog eens 5 minuten later sta je op Rotterdam Centraal.

Dat er binnen nu en vijf jaar op steenworp afstand van de Piekstraat een derde stadsbrug komt, die Feijenoord met de noordelijke oever zal verbinden, is heel waarschijnlijk. Ook overweegt de gemeente de ontwikkeling van de Willems-as, een nieuwe OV-verbinding tussen het centrum en Feijenoord, die de bereikbaarheid van de Piekstraat ten goede zal komen.

Piekbrug

Het Eiland van Feijenoord

 

Met de Piekstraat krijg “het eiland van Feijenoord” een landmark die met zijn 73 meter een heel eind boven de bestaande bebouwing uitsteekt. Feijenoord staat bekend als een multiculturele wijk. Op elke straathoek is een goede bara of Turkse pide te krijgen, en buurtbewoners groeten elkaar in alle talen. ‘Het eiland van Feijenoord’ stond altijd een beetje los van de wijk, doordat het nauwelijks bewoond wordt. De komst van De Piekstraat zal dat veranderen. Het eiland behoudt zijn rauwe karakter, maar wordt aangevuld met bijzondere koopwoningen, zoals De Piekstraat, de drijvende woningen in de Nassaukade en aantrekkelijke horeca zoals het oude rijksmonument Villa van Waning. De Oranjeboomstraat zal, als het aan de gemeente ligt, weer de belangrijke verbindingsroute worden die het ooit was. Een straat met allure.

De Piekstraat, toen, straks en nu

Dwars over het eiland loopt de Piekstraat, vernoemd naar de familie Piek. Deze familie bezat in de achttiende eeuw een deel van Feijenoord. Daar waar nu de Piekstraat is, had de familie een theehuis. Dit stond bekend als ‘het koepeltje van Piek’ en was een plek waar de Rotterdamse elite graag samenkwam. Toen in 1878 de Nieuwe Waterweg werd aangelegd, maakte de haven van Rotterdam een enorme groei door. De Piekstraat en omgeving werd een industrie- en woongebied, met een bonte mix aan bedrijven, samengepakt rond de insteekhavens.

Lees meer

Feyenoord City

 

Op loopafstand van de Piekstraat verrijst straks Feyenoord City, een levendige ontwikkeling op Rotterdam-Zuid. Feyenoord City geeft een enorme kwaliteitsimpuls aan het totale gebied. Nieuwe woontorens, winkels, horeca, scholen, zorgvoorzieningen en een bioscoop zullen een spectaculaire impuls geven aan de omgeving van de Piekstraat. Er zijn plannen voor veel groene publieke ruimte en een wandelpromenade langs het water. Ook is het plan om de bestaande verbindingswegen en de OV verbinding aan te pakken. Er worden zelfs nieuwe oeververbindingen tussen Kralingen en Feijenoord (zowel auto als metro) onderzocht. Als het meezit, kun je de bouw van het gebied straks vanuit je nieuwe woning volgen!

De toekomst biedt met de ontwikkeling van Feyenoord City veel perspectief als je straks op de Piekstraat woont! Meer informatie over de gebiedsontwikkeling van Feyenoord City vind je hier.

Bron: OMA

hotspot kaart Piekstraat

De hotspots

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Ontvang relevante updates over het project.

Ik heb interesse in: *

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.