Ontdek de Piekstraat

 

De Piekstraat ligt op ‘Het eiland van Feijenoord’, een gebied in Rotterdam-Zuid dat zelfs door de meeste Rotterdammers nog niet ontdekt is. Het ligt off route en wordt nauwelijks bewoond. Maar dat gaat veranderen. Want op de kop van het eiland, direct aan de rivier, wordt de Piekstraat gebouwd. Een woontoren van 73 meter hoog met 142 woningen, op misschien wel de stoerste plek van de stad. Omringd door water en industrie, met een verbluffend, ander uitzicht op de skyline. Een plek die barst van de potentie, als je er oog voor hebt. 

Niet alleen de omgeving is rauw en ongepolijst. De toren zelf is dat ook. De robuuste vorm weerspiegelt de industriële sfeer van het eiland. En ook de 142 woningen zijn stoer, en toch luxe en verfijnd. Elke woning is anders, maar ze hebben één ding gemeen: een fenomenaal uitzicht over de stad of over het water.

Fiets binnen 10 minuten naar het centrum van Rotterdam

hotspots Piekstraat

Centraal in de stad

 

Wie de kaart erbij pakt, ziet hoe verrassend centraal de Piekstraat ligt in de stad. Het is slechts 10 minuten fietsen naar de Binnenrotte, de ‘middenstip’ van Rotterdam. Nog sneller ben je in Katendrecht, dat andere schiereiland, met al zijn restaurants en terrassen. Het veerpontje, waar je fiets ook op mag, vaart drie keer per uur van de Piekstraat naar Kralingen.

Wie de stad uit wilt, rijdt vanaf de Piekstraat in 10 minuten naar de Ring. Naar treinstation Rotterdam-Zuid is het 5 minuten lopen. Nog eens 5 minuten later sta je op Rotterdam Centraal.

Dat er binnen nu en een aantal jaar op steenworp afstand van de Piekstraat een derde stadsbrug komt, die Feijenoord met Kralingen zal verbinden, is bijna op zeker. Ook overweegt de gemeente de ontwikkeling van de Willems-as, een nieuwe OV-verbinding tussen het centrum en Feijenoord, die de bereikbaarheid van de Piekstraat nog beter zal maken.

Omgeving vol op in ontwikkeling

De toekomst biedt – met de ontwikkelingen op de Piekstraat, het Hunter Douglas terrein en Feyenoord City – veel perspectief als je straks op de Piekstraat woont. 

Deze ontwikkelingen geven straks een enorme kwaliteitsimpuls aan het totale gebied. Nieuwe woningen en voorzieningen zullen een spectaculaire impuls geven aan de omgeving van de Piekstraat. De openbare ruimte wordt groener en er komt meer levendigheid in de omgeving. Ook is het plan om de bestaande verbindingswegen (inclusief de nieuwe stadsbrug) en de OV verbinding aan te pakken.

Je kunt de stad straks vanuit je nieuwe woning zien groeien!

Ontdek de verschillende ontwikkelingen

Piekbrug

Het Eiland van Feijenoord

 

Met de Piekstraat krijg “het eiland van Feijenoord” een landmark die met zijn 73 meter een heel eind boven de bestaande bebouwing uitsteekt. Feijenoord staat bekend als een multiculturele wijk. Op elke straathoek is een goede bara of Turkse pide te krijgen, en buurtbewoners groeten elkaar in alle talen. ‘Het eiland van Feijenoord’ stond altijd een beetje los van de wijk, doordat het nauwelijks bewoond wordt. De komst van De Piekstraat zal dat veranderen. Het eiland behoudt zijn rauwe karakter, maar wordt aangevuld met bijzondere koopwoningen, zoals De Piekstraat, de drijvende woningen in de Nassaukade en aantrekkelijke horeca zoals het oude rijksmonument Villa van Waning. De Oranjeboomstraat zal, als het aan de gemeente ligt, weer de belangrijke verbindingsroute worden die het ooit was. Een straat met allure.

De Piekstraat, toen, straks en nu

Dwars over het eiland loopt de Piekstraat, vernoemd naar de familie Piek. Deze familie bezat in de achttiende eeuw een deel van Feijenoord. Daar waar nu de Piekstraat is, had de familie een theehuis. Dit stond bekend als ‘het koepeltje van Piek’ en was een plek waar de Rotterdamse elite graag samenkwam. Toen in 1878 de Nieuwe Waterweg werd aangelegd, maakte de haven van Rotterdam een enorme groei door. De Piekstraat en omgeving werd een industrie- en woongebied, met een bonte mix aan bedrijven, samengepakt rond de insteekhavens.

Lees meer

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Ontvang relevante updates over het project.

Ik heb interesse in: *

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.