Een nieuw Rotterdams icoon

Vier volumes, grofweg op elkaar gestapeld. Speelse verspringingen. Industriële materialen. Van bakstenen aan de onderkant tot beton, staal en glas boven. Dat zijn de elementen die de Piekstraat zijn eigenzinnige karakter geven. De vorm is robuust en ongezouten, geïnspireerd op de omgeving. Het is een simpel, maar duidelijk icoon. Een woontoren die naadloos aansluit bij zijn industriële omgeving en toch al van verre in het oog springt.

Het gebouw wordt ontworpen door het internationaal gerenommeerde architectenbureau KCAP, dat zelf al vijftien jaar kantoor houdt aan de Piekstraat.  

Het ontwerp

Uniek wonen

We onderscheiden 6 woningtypes in de Piekstraat. Ze variëren in grootte van 56 tot 234 m2 en schitteren allemaal door spannende plattegronden, grote buitenruimtes, extra hoge plafonds en verdiepingshoge ramen. Bijzondere buitenruimte is er ook: Van terrassen aan het water tot royale, woningbrede balkons en meer beschutte loggia’s, allen met een uniek uitzicht over de skyline en/of de Maas.

Wat je woondroom ook is, grote kans dat je hem hier kunt verwezenlijken. Zo zijn er een groot aantal woningen met wel heel unieke features: Een terras aan het water, een boot voor de deur, een atelier aan huis, je auto in je woning of ruimte voor een monumentale boekenkast van zes meter hoog.

Zo bieden alle woningen in de Piekstraat iets wat elders in de stad zeldzaam is: de ruimte om ánders te wonen.

De woningtypes

Ongeëvenaard uitzicht

A different point of view

In de Piekstraat kun je kiezen uit een grote hoeveelheid verschillende woningtypes, die je naar je eigen smaak kunt inrichten. Elke woning is anders, maar ze hebben één ding gemeen: een fenomenaal uitzicht over de stad en/of over de Maas. Doordat de locatie van het gebouw een beetje off route ligt en onontdekt is, is het uitzicht vanaf deze plek dat ook.

Nog nooit zag je de Rotterdamse iconen vanuit deze hoek en oogde de skyline zo spectaculair! En ook de blik op de rivier, die op deze plek zijn kronkels maakt, is ongeëvenaard en maakt een groot gevoel van vrijheid in je los. 

Wat wordt jouw toekomstige uitzicht? Bekijk het via deze tool!

Het uitzicht

De bouw is in volle gang!

Verwachte start oplevering 2e kwartaal 2025

timmerhuis met elektrische auto

Duurzaam leven

De Piekstraat is een project voor mensen die toekomstgericht denken, de pioniers, baanbrekers en voortrekkers. Dat het een duurzaam gebouw wordt, spreekt dan ook vanzelf. Stadsverwarming, een Warmte Terug Win systeem en zonnepanelen op het dak zorgen voor duurzame energie. Driedubbel glas, CO2-gestuurde ventilatie en vloerverwarming en vloerkoeling zorgen voor een optimaal binnenklimaat bij minimaal energieverbuik. Met een slimme thermostaat, past de woning zich aan op jouw leefpatroon. Dat is comfortabel en zuinig.

Ook op andere manieren stimuleert de Piekstraat een duurzame levensstijl. De stallinggarage is voorbereid op 100% elektrisch autogebruik. Daarnaast vind je elektrische deelauto’s in de plint van het gebouw, die je eenvoudig kunt reserveren via een app. Tel daar de ca. 600 plekken voor (elektrische) fietsen + goede aansluiting op het OV bij op, en je eigen auto is haast overbodig!

Entree, horeca en parkeren

De entree bevindt zich aan de Piekstraat en is een ware blikvanger: ruim, robuust en compromisloos. De hoek van het gebouw, daar waar de Maas een spectaculaire kronkel maakt, is bestemd voor horeca. Met puien van glas, openslaande deuren die ver open kunnen en voor de deur een groot terras aan het water. We zijn nog op zoek naar een enthousiaste ondernemer met een goed plan voor horeca in de Piekstraat. Interesse? 

Aan de andere zijde, komt een fietsenparkeergarage met plek voor 612 fietsen. De autoparkeergarage komt op de tweede en derde verdieping, bereikbaar middels de autoliften. Op vaste plekken vind je straks ook deelauto’s, waar je als bewoner van de Piekstraat gebruik van kunt maken.

lachenda man persona piekstraat

Zie jij jezelf hier al wonen?

 

De Piekstraat is een project voor mensen die niet bang zijn om van de gebaande paden af te wijken. En smakken naar ruimte. Letterlijk, maar ook figuurlijk. Zie jij jezelf hier al wonen? Met verschillende geïnteresseerde mensen gingen wij in gesprek, over de locatie, de architectuur en hoe zij hun woondromen hier straks kunnen verwezenlijken.

Dit is hun ‘point of view’ van de Piekstraat.

Ontdek hun point of view

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Ontvang relevante updates over het project.

Ik heb interesse in: *

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.