Start bouw Piekstraat feestelijk gevierd!

Onder toeziend oog van toekomstige bewoners, collega’s en adviseurs van Heijmans is op woensdag 7 september het symbolische startsein gegeven voor de bouw van Piekstraat. Na een welkomstwoord door Arjan Geelen, directeur bij Heijmans Vastgoed, vertrok het gezelschap van de tuin van het Zuiderpoort gebouw naar de bouwlocatie. Hier sprak Arjan Geelen over het pionierschap dat de eerste bewoners van de Piekstraat zo’n 2 jaar geleden hebben getoond en benadrukte zijn trots op het feit dat het ontwerp nu eindelijk werkelijkheid wordt met dank aan de collega’s van Heijmans Utilitaire Woningbouw:

“We zijn vereerd dat jullie even veel geloven in deze locatie en dit project als dat wij dat doen. We zijn er trots op dat we al diverse iconen hebben mogen realiseren in Rotterdam en we gaan hier weer een icoon toevoegen aan de stad. Het is daarom geruststellend dat dit bijzondere project door bijna hetzelfde bouwteam gerealiseerd gaat worden als het project Fenix. Een team dat zijn of haar hand niet meer omdraait voor dit soort uitdagende projecten.”

Ook sprak Marc van Leeuwen, directeur Projectmanagement en Engineering bij de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Rotterdam, hij benadrukte dat dit de start van de transformatie van de Piekstraat en omgeving is:

“Vandaag markeert de start van de enorme transformatie die dit gebied zal doormaken op het gebied van wonen, werken en recreëren. Daarvoor hebben we de huidige, maar ook veel nieuwe bewoners nodig. Ik ben blij om te zien dat jullie met zovelen aanwezig zijn. Samen zullen we deze locatie, nu nog een ruwe parel op een prachtige locatie, oppoetsen tot een fijn nieuw stuk Rotterdam ”

Op de bouwlocatie werd gezamenlijk afgeteld van 10 naar 0, waarna door Marc en Arjan op de symbolische startknop werd gedrukt. Onder luid applaus startte een show met een tweetal flyboarders die vanuit de Persoonshaven hun kunsten lieten zien en een fles Piekstraat-champagne aan de heren overhandigden. Dat was tevens het startsein voor een proostmoment en een gezellige borrel in de tuin van het Zuiderpoort gebouw.

Nog enkele woningen beschikbaar

Zes woningtypes, variërend in grootte van 56 tot 234 m2 en die schitteren door spannende plattegronden, vides, veel lichtinval en extra hoge plafonds. Bijzondere buitenruimte is er ook. Van terrassen aan het water tot royale, woningbrede balkons en meer beschutte inpandige loggia’s, allen met een uniek uitzicht over de stad en de Maas. Zo bieden alle woningen in de Piekstraat iets wat elders in de stad zeldzaam is: de ruimte om ánders te wonen.

Bekijk het aanbod op: Woningfinder – Piekstraat