Ontwikkelovereenkomst Rotterdamse Piekstraat vastgesteld

De gemeente Rotterdam en Heijmans hebben een ontwikkelovereenkomst gesloten voor het nieuwbouwproject Piekstraat in Rotterdam. Op ‘Het eiland van Feijenoord’, nog nauwelijks bewoond, komt een markante woontoren van 73 meter hoog met in totaal 142 loftwoningen.

Onlangs is het bestemmingsplan vastgesteld door de Rotterdamse gemeenteraad. De woontoren is omringd door water en industrie en heeft een uniek uitzicht op de skyline van de stad. Naar verwachting start de realisatie in het tweede kwartaal van volgend jaar.

Industriële omgeving

De Piekstraat ligt off route in een onontgonnen stukje Rotterdam en krijgt een woontoren die naadloos aansluit bij de industriële omgeving. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau KCAP dat zelf is gevestigd aan de Piekstraat. Het project omvat bijzondere types woningen zoals een drive-in loft (de eigen auto als onderdeel van het interieur), een waterloft (eigen aanlegsteiger aan de Nieuwe Maas) en een atelierloft (eigen ruimte voor atelier/studio). Behalve woningen komt er ook passende horeca in de plint. De toren ligt op 5 minuten fietsafstand van Katendrecht en de Wilhelminapier. De centrumzijde van de Nieuwe Maas is 10 minuten fietsen.

Duurzame levensstijl

Als makers van een gezonde leefomgeving stimuleert Heijmans in het project Piekstraat een duurzame levensstijl. Stadsverwarming, een Warmte Terug Win-systeem en zonnepanelen zorgen voor energie. Driedubbel glas, CO2-gestuurde ventilatie en vloerverwarming en vloerkoeling zorgen voor een optimaal binnenklimaat. De garage is voorbereid op 100% elektrisch gebruik en er komen elektrische deelauto’s en fietsen in het gebouw. De verkoop van woningen start deze zomer.

Hoge ambitie

“De Piekstraat is een bijzonder project op een bijzondere plek met hoge ambitie. Dit vraagt om bijbehorende ambitie op vlak van architectuur, product en communicatie. Dit is misschien wel de meest markante vastgoedontwikkeling van Rotterdam Zuid”, stelt senior ontwikkelaar Werner Nissingh van Heijmans.