Groen licht voor realisatie Piekstraat

Het is zover!

Aankomende maand start Heijmans met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de Piekstraat. Vanaf dat moment wordt het bouwperceel getransformeerd tot wat de basis vormt voor deze woontoren van 73 meter hoog met 142 eigenzinnige loftwoningen, op één van de stoerste plekken van Rotterdam. De eerste heipaal gaat deze zomer de grond in. Hiermee wordt er een begin gemaakt van een nieuwe dynamische woonomgeving aan de Maas.

Over de Piekstraat

De Piekstraat ligt op ‘Het eiland van Feijenoord’, een gebied in Rotterdam-Zuid dat zelfs door Rotterdammers nog onontdekt is, ondanks dat het op zo’n 10 minuten fietsen van het centrum van Rotterdam ligt. Op de kop van het eiland, direct aan de rivier, wordt de Piekstraat gebouwd. Omringd door water en industrie, met een verbluffend, ander uitzicht op de skyline.

De toren, ontworpen door KCAP Architects & Planners, weerspiegelt de industriële sfeer van het eiland. Ook de 142 loftwoningen zijn stoer, maar toch luxe en verfijnd. Elke woning is anders, maar ze hebben één ding gemeen: een fenomenaal uitzicht over de stad of over het water.

Er zijn nog loftwoningen te koop!

 

Een boot voor de deur, een atelier aan huis, je auto in je woning parkeren, een monumentale boekenkast van zes meter hoog: wat je droom ook is, grote kans dat je hem hier kunt verwezenlijken.

De zes woningtypes van de Piekstraat variëren in grootte van 56 tot 234 m2 en schitteren door spannende plattegronden, vides, ruime buitenruimtes, veel lichtinval, extra hoge plafonds en vooral heel veel wooncomfort.

Zo bieden alle woningen in de Piekstraat iets wat elders in de stad zeldzaam is: de ruimte om ánders te wonen.

Bekijk het woningaanbod