De voorbereidende werkzaamheden zijn begonnen!

Afgelopen maandag zijn we begonnen op de locatie met de bouw voorbereidende werkzaamheden. De werkzaamheden nemen ca. 5 maanden in beslag. We zijn begonnen met het plaatsen van de tijdelijke bouwafrastering en het verwijderen van de groenstroken om een veilige werkplek te creëren. Ook is er een begin gemaakt met het ontmantelen van de kade.

De aankomende weken staan in het teken van de bouwplaatsinrichting om te kunnen starten met het plaatsen van de damwanden. Omdat de Piekstraat deels over het water gebouwd wordt, worden de damwanden geplaatst om dit stuk van het water droog te leggen. Nadat dit is droog gepompt, vindt de waterbodemsanering plaats.

De nutsvoorzieningen worden de komende periode aangelegd op het terrein. Daarna wordt het terrein vrijgemaakt en de bouwkuip ontgraven naar het hei-niveau, zodat alles netjes klaar staat voor de start van het heiwerk. Ook wordt de ‘echte’ bouwkeet nog geplaatst, dat zal de uitvalsbasis vormen voor alle vakmannen en -vrouwen die zich in gaan zetten op de Piekstraat!