Zie jij jezelf hier al wonen?

De Piekstraat is een project voor mensen die niet bang zijn om van de gebaande paden af te wijken. En snakken naar ruimte. Letterlijk, maar ook figuurlijk. Zie jij jezelf hier al wonen? Met verschillende geïnteresseerde mensen gingen wij in gesprek, over de locatie, de architectuur en hoe zij hun woondromen hier straks kunnen verwezenlijken.

 

Dit is hun ‘point of view’ van De Piekstraat.

 

[De getoonde gesprekken zijn niet gevoerd met de modellen op de foto.]

fotografe persona Piekstraat

 ‘Misschien wil ik op termijn een studio aan huis. Of kom ik ineens die leuke man tegen.’

‘Ik werd verliefd op de Piekstraat tijdens een fietstocht door de stad met mijn camera.’ Die kronkel in de Maas, de lichtval op dat moment, die oude havenkraan, de hele sfeer op die plek: het was zo spectaculair. Toen ik hoorde dat precies op die plek een toren komt met loftwoningen wist ik: daar ga ik werk van maken. Door te gaan kopen en niet meer te huren, verlicht ik mijn maandlasten, waardoor er meer overblijft voor mijn sociale leven.’

Ontdek deze point of view

simon en joel

We hebben het gevoel dat we in De Piekstraat al onze dromen kunnen realiseren.’

‘We hebben op andere plekken gekeken voor een ander huis, maar vonden niets waar ons hart sneller van ging kloppen. We zoeken én een bijzonder, niet-standaard huis, dat we helemaal eigen kunnen maken, én de locatie moet interessant zijn. Bij de Piekstraat, was onze eerste reactie: ja, maar dat is níeuwbouw. Tot we ons eens gingen verdiepen in de architectuur, in de mogelijkheden van de loftwoningen en in de locatie. Toen raakten we geïntrigeerd.’

Ontdek deze point of view 

lachenda man persona piekstraat

Ik wil elke dag het wow-effect.’

 ‘Als je me op de man af vraagt wat ik zoek, dan is het vrijheid. Een stoere, rauwe plek voor mij alleen, waar ik alle ruimte heb om te doen wat ik wil. En dan niet alleen in vierkante meters, maar vooral in head space. Het moet een plek zijn waar ik elke dag het wow-effect ervaar, maar ook tot rust kom na een hectische werkdag. De Piekstraat zou die plek zomaar kunnen zijn, een inspirerende, coole plek, die me een beetje uitdaagt.

Ontdek deze point of view

ron en lydia

Dat je alleen maar naar buiten te hoeft te kijken voor inspiratie. Wat een rijkdom.

‘De Piekstraat past bij ons vanwege de rauwe sfeer, het is nu nog onontdekt en onbemind. Maar je vóelt dat het iets kan worden. De centrale ligging is ideaal voor ons, want wij zijn vaak in de stad te vinden. Wonen in een toren hebben we nog niet eerder gedaan. Het lijkt ons fantastisch om ’s ochtends met een kop koffie voor het raam te staan en de boten onder je voorbij zien varen over de Maas. En om de stad tot leven te zien komen.’

Ontdek deze point of view 

 

familie persona

‘Ik zie de jongens al staan genieten van al die boten.’

‘We hebben zin in een nieuw woon-avontuur met zijn vieren. Toen kwam de Piekstraat voorbij. Een duurzaam gebouw, aan het water, op een te gekke plek. We hadden het erover hoe we zo’n Waterloft zouden indelen en hoe gaaf dat kon worden! Volop ruimte voor de jongens om te spelen en te doen. Hoewel het op de Piekstraat vóelt alsof je heel vrij en een beetje afgelegen bent, ligt de locatie toch heel centraal. Met kinderen in de stad wonen vinden wij juist ideaal, omdat je alles in de buurt hebt.

Ontdek deze point of view