Mede-oprichter van een branding agency. Hij zoekt een woning die zijn eigen verwachtingen overtreft.

collage gary zwarte keuken, koffie, drive-in-loft

Ik wil elke dag het wow-effect.’

‘Als je me op de man af vraagt wat ik zoek, dan is het vrijheid. Een stoere, rauwe plek voor mij alleen, waar ik alle ruimte heb om te doen wat ik wil doen. En dan praat ik niet alleen over vierkante meters. Ja ook, het mag lekker groot zijn, maar ik heb het vooral over head space. Ruimte om te spelen, een plek waar de juiste energieën gaan stromen.

Daarom wil ik niet in een woonwijk wonen, hutjemutje tussen de gezinnen, maar op een inspirerende, coole plek, die me een beetje uitdaagt. Liefst aan het water, met uitzicht op de skyline. Het moet een plek zijn waar ik elke dag het wow-effect ervaar, maar ook tot rust kom na een hectische werkdag.

De Piekstraat zou die plek zomaar kunnen zijn. Het ongepolijste van het ontwerp spreekt me aan, met stoere materialen en veel glas. Toen ik hoorde dat er Drive-in-woningen komen, waar je je auto gewoon binnen kunt rijden, ging ik aan. Ik ben een echte autofreak, en heb een prachtige oldtimer die nu ergens in een garage staat. Die ín mijn woonkamer parkeren, zodat ‘ie min of meer onderdeel wordt van mijn leefruimte, dat lijkt mij heel vet. En anders zie ik mezelf wel in een Skyloft of Atelierloft wonen. Het loftconcept past bij mij, omdat ik niet denk in woonkamer, keuken, slaapkamer. Waarom zou ik, ik woon alleen. Alles mag een beetje organisch in elkaar overvloeien. Ik hou ervan om uit de douche zó mijn bed in te stappen en daar nog even Netflixen. Het lijkt me ook tof om een meubel te laten bouwen voor mijn platencollectie, die dan een prominente plek krijgt in huis. Misschien vraag ik een binnenhuisarchitect om een walk in closet op maat te maken, waar ik al mijn kleding en mijn complete sneakerverzameling kan overzien. Sowieso moet er een grote tafel in, waaraan ik lekker kan eten met vrienden en tot diep in de nacht potjes poker kan spelen. Zo hoop ik een woning te creëren die reflecteert wie ik ben. Noem het een mancave, mij best. Maar zo’n huis wil ik. De Piekstraat is er dé plek voor.’

[De getoonde gesprekken zijn niet gevoerd met de modellen op de foto.]

Bekijk de woningtypes