Een fotografe die klaar is voor haar eerste koopwoning die ze wil betrekken met haar kat. Haar woonwensen? Compact, maar toch ruimtelijk en flexibel.

collage ella fotografe persona kat kleding studio

Door te gaan kopen en niet meer te huren, verlicht ik mijn maandlasten

‘Ik was met mijn spiegelreflexcamera door de stad aan het fietsen, toen ik op de Piekstraat terecht kwam. Aan het eind, stapte ik af. Die kronkel in de Maas, de lichtval op dat moment, die oude havenkraan, de hele sfeer op die plek: het was zo spectaculair. Kort daarna hoorde ik dat precies op die plek waar ik gestaan had, een toren komt met loftwoningen. Ik was eigenlijk bezig met een ander nieuwbouwproject, maar toen ik op de Piekstraat kwam wist ik het zeker: daar ga ik werk van maken.

Ik heb al een aantal jaar een vaste baan als fotograaf, maar door een relatie die op de klippen liep, is het van een huis kopen nog niet gekomen. Om die stap nu alleen te maken, is natuurlijk heel spannend. Een type Loft zou op dit moment perfect zijn: Ik heb geen vriend, alleen een kat, en dus niet veel ruimte nodig. Zo’n Loft is heel slim en ruimtelijk ingedeeld, waardoor je én genoeg leefruimte hebt, én genoeg opbergruimte, én je aan dat alles ook nog eens je eigen draai kunt geven, zodat het iets bijzonders wordt.

Door te gaan kopen en niet meer te huren, verlicht ik mijn maandlasten, waardoor er meer overblijft voor mijn sociale leven. Ik speel met het idee om mijn vaste baan bij een fotostudio in te ruilen voor het freelancebestaan. Als ik dat doe, heb ik een eigen fotostudio nodig, of op zijn minst een werkplek om ’s avonds de nabewerkingen te kunnen doen. Het zou natuurlijk ideaal zijn om dat aan huis te hebben. En wat als ik morgen ineens tegen een leuke man aanloop? Past die er dan, op termijn, ook nog bij? Als ik mezelf die vragen stel, gaat mijn fantasie al snel met me op de loop. Dan zie ik mezelf ineens ook wel in zo’n Panoramaloft wonen. Niet de grootste, natuurlijk. Maar zo eentje van ongeveer 80 m2, waarin ik nog alle kanten op kan. Mijn voorkeur zou dan uitgaan naar een woning op de hoek van het gebouw, met van die grote ramen en wijds uitzicht over de rivier en de lucht. Moet je je voorstellen wat een licht er dan binnenkomt! Wat het ook wordt, Loft of Panoramaloft, ik denk dat ik mijn plek heb gevonden.’

[De getoonde gesprekken zijn niet gevoerd met de modellen op de foto.]

 

Bekijk de woningtypes